Oj oj oj det har hänt mycket på senaste tiden.....


Ja vart ska jag börja egentligen... För två veckor sedan var vi upp till bvc för tuvis skulle få sin vaccin spruta mot, mässlingen, rödahund och påssjukan. Allting var jätte bra fram tills i onsdags då hon fick 40 graders feber och hon började få utslag över hela kroppen ( röda prickar) och då menar jag hela kroppen.
På midsommarafton  såg det hemsk ut. Usch stackars liten. Så på kvällen blev det en tur till akuten för hon skrek hysterisk i perioder och hade gjort det sen i onsdags. Det visade att läkaren trodde hon fått mässlingen en allergisk reaktion på sprutan som utvecklade detta. Men dom hade aldrig varit med om något liknande och hon sa även att detta kliar jätte mycket. Hem med salvor för att smörja men på midsommardagen blev det en tur igen tack vare klådan. Denna läkare sa samma sak att han aldrig varit med om något liknande men han kunde lika lite säga att det var mässlingen som att det inte skulle vara mässlingen. Han var jätte osäker. Men vi fick i alla fall tavegyl mot klådan och den hjälpen...Tack gode gud för det!!!
Nu har tulltan kartat på sig jätte bra och hon börjar se fin ut igen, men hon har prickar kvar men inte som förr.
Ja vad är det man säger??? Jo just det: - Det blir aldrig som man tänkt sig!!! Så denna midsommar kommer vi sent att glömma.

Förutom detta så mår vi alla tre bra. Vi snickrar för fullt här hemma och börjar nu se ett ljus=). 
Jag jobbar för fullt på dagarna medans mina älsklingar är hemma och myser.

I dag tog jag cyckeln till jobbet vilket resulaterade i när jag kom hem att jag cycklat tre mil....YES. Eftersom det blivit dåligt med träning nu när det varit så fint väder och vi snickrat så tänkte jag att  jag tar cycklen till jobbet så har jag det gjort när jag kommer hem så i morgon är det dags igen=).

Jag hoppas att ni har haft en mysig och skön midsommar?? Vi har även hälsat på min lillebrors bebisar, fyra söta små kanin ungar....ååå man blir helt såld. Jag har fått min favorit=).Visst är dom söta? Min favvo är den längst till höger.Tuva har fått en ny grej som hon gillar skarpt och det är hopp borgar så på marknaden blev det hoppa av=).Våran sötnos ♥.

Nej nu blir det sängen så man orkar upp tidigt i morgon bitti, natti natti.

18 månaders kontroll!!!


I dag var det dags för lillan att få spruta igen. Månaderna bara springer i väg och hon växer för fullt. Tänk att hon redan är 18 månader. Så i dag blev det spruta mot mässlingen, röda hund och en sak till som jag redan har glömt eller så är jag för trött för att tänka nu=)...hihihi.
Innan vi åkte tilll bvc så lunchade hela familjen med w, väldans trevligt var det. Men på vägen till sjukhuset så somnade lillfia vilket inte var så himla bra för när vi kom dit så tog det ett bra tag innan vi fick liv i henne....skruttan. Men lagom till vägning så fick vi efter mycket om och men henne att vakna. Ja man kan ju inget annat än å säga att hon sover tungt. Vägningen gick toppen men däremot att mäta sig har tuva sedan en lång tid tillbaka hatat varför vet jag inte och värre blev det när sprutan kom, usch det skär i en hjärta när hon blir så ledsen. Men kurvan ser jätte fin ut och hon har följt den fint ända sen hon kom. Så nu behöver vi inte åka till bvc sen förrän hon fyller tre år=).


Detta är vårat underverk / lilla prinsessa som nu har lyst upp våran vardag i redan 18 månader. Detta är från bb men det känns som i går. 

Eftersom tuva nu är stora tjejen så förra veckan blev det pink i pottan nästan varje dag=). Hon älskar att rita,klappa händerna, leka indian, hoppa,snurra runt och leka kurragömma ( där hon gömmer sig). Hon kan var huvudet, munnen, näsan, händerna fötterna, rumpan, håret och var öronen är. Just nu så är hon inne i en mys period massor av pussar och kramar delas ut men mot folk hon inte träffat förr så blir hon väldigt blyg och ställer sig tätt intill mamma och och pappa. Men dock så har hon börjat blivit en del envis men konstigt vore väl annars hon har ju att berås på...hihihi. Har nog glömt hälften av allt hon kan men detta är vad jag kommer på nu.

För övrigt så har vi tillbringat dagen med massa bus. Morbror F kom på eftremiddagen och ingen blev gladare än Tuvis. Räckte med att han sa bu så skrattade hon så hon höll på att vika sig. Så dom har busat massor. Klockan tio i sju somnade en utslagen prinsessa. Så jag F och hans komppis L har haft filmmys till Trassel. F ska sova här två nätter eftersom mamma och p är i Riga på en mini semester. Vilket dom verkligen är värda!!!

Just det i går var vi ner på sjötorget då Tuvas farmor hade barngympa med alla dagis och dagmammor. Tuva som i vanliga fall tycker det är jätte kul när hon och farmor studsar omkring hemma blev super blyg och vågade inte göra som dom andra barenn utan tittade snällt på. Farmor är ju som klippt och skuren för detta=).

Längtar tills på lördag för då ska vi åka och kolla på en ny soffa en Divan som jag länge velat ha så håll tummarna!!!
Snart väntar sängen så man orkar upp i morgon för då blir det jobb.

Sov gott ♥.

Ja ni.....


.... den senaste tiden har jag inte bloggat så mycket. Vädret har varit helt strålande så massor av tid har gått till familjen, lite renovering och en massa ute aktiviteter. Men var är min blogg inspiration?? Ja jag vet inte nu har det varit noll. Kan ju bero på att det hänt en hel del omkring mig som jag inte vill skriva här och det har sugit lusten ur mig. Ett tag tänkte jag att bloggen skulle få upphöra men efter en del tänkande så forstätter jag i hopp om att min inspiration vill komma tillbaka.

Likaså min träning har varit på noll den senaste tiden men i dag tog jag tag i den och det var super skönt. Blev gymmet med löpning, bålstabilitets övningar, ben och armar. Superskönt men nu är jag trött i kroppen. På kvällningen så blev det även en promenad med vagnen och m. Älsklingen jobbar eftermiddag vilket är det sämsta skiftet i mina ögonen för kvällarna känns sååå långa men nu är det bara två dagar kvar efter denna.

I morgon vet jag inte vad som händer, vi har inget planerat men vädet kommer att avgöra. Tråkigt att det regnar men samtidigt skönt för det behövdes verkligen.

Sov gott natt natt

Livet som egenföretagare, mamma och sambo!

Ni är det finaste jag vet!

RSS 2.0